0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Ochutnejte speciality maďarské kuchyně
Maďarská restaurace

Maďarsko je zemí štiplavé papriky, vína a pikantních klobás. Ale ani langoš nebo guláš už dneska nikdo nevnímá jako něco cizího. Maďarská gastronomie je ve světě známá především jako mix různých druhů mas, ryb, smetany, papriky a kvalitních vín. Sami Maďaři tvrdí, že každé jejich jídlo má jinou chuť. Jestli jste gurmán a málokde vám chutná, rozlučte se navždy s mastným řízkem a připálenými hranolky a vydejte se do některé z maďarských restaurací.
Szegéd neboli Segedín v Brně vaří maďarská a česká jídla, pořádá dny maďarské kuchyně a organizuje zvěřinové hody. Jídelní lístek je plný klasických jídel i nabídky vepřového a kuřecího masa na několik způsobů. O bifteku Gellér a lososu à la Eger připraveném na červeném víně a zjemněném smetanou už nemusí milovníci dobrých jídel jen snít. Neodolatelně dobré jsou i tradiční dezerty, ke kterým je na výběr sedm druhů káv.
Maďarská kuchyně je opravdu výrazná a pro labužníky zajímavá. Pyšnit se může jídly se silnými chutěmi a pestrými barvami s minimálním obsahem tuků, plnými koření, česneku, kyselé smetany, kapusty, brambor a masa. K originální atmosféře maďarské restaurace neodmyslitelně patří také cikánská hudba a kvalitní vína. Zákoutí maďarské kuchyně můžete objevovat pomalu a postupně a nechat se neustále překvapovat.